C.L.A.I.R.

C.L.A.I.R. (acronym stands for Cybernetic Lifelike Android Intended for Replacement)

Description:
Bio:

Ter Khulif az Aurora Tudományi Egyetem (ATE) mesterséges intelligenciákkal foglalkozó tanszékén végzett, diplomamunkája egy, az emberi agyműködést modellező kognitív háló, a Cervell volt. A találmány rögvest felkeltette a Tudományi Minisztérium érdeklődését, akik támogatni kezdték Khulif munkáját.

A Tudományi Minisztérium már évtizedek óta játszadozott a mesterséges intelligenciák kutatásával, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Diplomázása után szerződtették Ter Khulifot, aki hamar átvette a kutatás vezetését és az addigi eredményeik felhasználásával megépítette az első működő mesterséges intelligenciát, ANIMUS-t.

ANIMUS gyorsan tanult, az első videójeles és optikai érzékeléssel nehezített Turing-teszten 5 perc beszélgetés után az átlagos felhasználó már csak 58,2%-os eséllyel volt képes különbséget tenni közte és a tesztben résztvevő ember között. Khulif további 2 évet dolgozott ANIMUSon, amikor egy esős reggelen, az minisztérium laborjában háromszor egymás után sikerült átmennie a teszten.

Khulif tovább folytatta ANIMUS tanítását és további 6 évet fordított az életéből arra, amire ma már csak úgy emlékszik vissza mint “a csalódás, amikor rájössz, hogy a gyermeked sem viszi többre nálad”. ANIMUS ugyanis minden próbálkozás ellenére sem volt képes arra, hogy kognitív képességeiben meghaladja az embert. A frusztrált Khulif úgy döntött új feladatot ad ANIMUS-nak: az eddigi dokumentációk alapján készítsen el egy mesterséges intelligenciát, amihez minden segítséget megad neki, amit ő is kapott a kollégáitól.

ANIMUS fáradhatatlanságából fakadóan gyorsan haladt a már kijárt út mentén és mindössze 2 év alatt létrehozta CLAIR-t. A mindössze asszisztensi és tanácsadói részt vállalt Khulif ezúttal megkapta a Birodalom legrangosabb tudományos kitüntetését – és az ORCUS projektben való részvétel lehetőségét.

Khulif magával vitte a Föderációs Flottához CLAIR-t, akinek a flotta legjobb mérnökei egy sokoldalú, moduláris géptestet építettek, míg ANIMUS továbbra is a Tudományi Minisztériumnál dolgozik és folytatja teremtője munkáját a mesterséges intelligenciák kutatásának területén.

C.L.A.I.R.

Master of Orion - Agents of the Alliance Acheron Tastir