Trilarian faj

  • Koncepció: aquatic aliens
  • Biológia: Puhatestűek, kétéltűek, de víz alatti életmódot preferálják. Ikrákkal szaporodnak, nincs szülő-gyermek kapcsolat, hanem a több ezer embriót a klán együtt neveli fel, ami során nagy részük elpusztul. A túlélőket viszont szoros társadalmi kötelékek kötik össze.
  • Mentalitás: Vallásos társadalom, császárral az élén. Alapvetően pacifista és békés népek.

Trilarian

Biológia

Puhatestű lények, de van egy központi húrja testüknek, ami porcszerű, ugyan valamennyire hajlítható, de legfeljebb harminc fokig. Úszás közben, testük mellé zárt csápokkal három méter hosszúak, de több mint négy métert is elérik, ha előre nyújtják néhány végtagjukat, többit pedig hátra.
Kétoldali szimmetria, négy csáp, hosszú úszó farok. 170-200 kg testsúly.

Húsevők, akik csoportosan halrajokat cserkésznek be és ha kell, akár hosszan üldözik zsákmányukat, ezért kitartó úszók. Képesek a szárazföldön is lélegezni és mozogni, így oda is képesek üldözni zsákmányukat (jónéhány állatfaj fejlesztette ki ezt a menekülési módot anyabolygójukon). Sekély, partmenti vizekben éltek, ha épp nem vadásznak a fenéken túrnak ki zsákmányt vagy feszítenek fel kagylókat.

  • A Sssakrák és a Trilarianok ősellenségek, egy bolygón fejlődtek ki.
  • Trillarianok megvetik a géntechnológiát, mivel a Sakkrák használták azokat, és több szörnyszülöttet hátrahagytak a bolygójuk felszínen.

Trilarian faj

Master of Orion - Agents of the Alliance Acheron Acheron